Održano Drugo motohodočašće i blagoslov motora na Blidinju

Drugo po redu motohodočašće i blagoslov motora održano je u nedjelju u Masnoj Luci na Blidinju.

Motoristi su počeli pristizati već u 09:00 sati, a u 10:00 sati je započela sveta misa koju je predvodio fra Josip Vlašić.

Okupilo se 100-tinjak motorista.

Fra Josip je u propovijedi govorio najprije o otajstvu svetkovine Presvetog Trojstva, a onda je rekao i koju prikladnu riječ uz motohodočašće.

Podsjetio je da se prošle godine održalo motohodočašće spontano, kao želja skupine motorista iz općine Grude.

Budući se vijest proširila društvenim mrežama, i prošle godine se okupio iznenađujuće velik broj moto-hodočasnika pa se odlučilo da to postane običaj za svaku prvu nedjelju u 6. mjesecu. Motorizam je hobi, zabava, a hobi i zabava su nešto potrebno svakoj osobi. Hobi je potrebno dobro integrirati u ostatak života kako bi hobi ostao hobi tj. kako ne bi poremetio one važne, nosive detalje života. Ovo motohodočašće i blagoslov, osim molitve da Bog čuva motoriste na njihovim putovima, želi vam pomoći da na dobar način brinete o svom hobiju, ne zaboravljujući ono bitno, a to su Bog i obitelj, između ostalog je rekao fra Josip, stoji na Facebook stranici Franjevačke kuće molitve Masna Luka.

Na koncu mise izmoljene su molitve koje predviđa obred blagoslova te je fra Josip blagoslovljenom vodom poškropio i motore, i kvadove, i automobile. Nakon blagoslova sudionici su ostali u razgovoru uz čašicu i grickalicu u crkvenom dvorištu.

(www.jabuka.tv / Foto: Franjevačka kuća molitve Masna Luka)