OPĆINSKI SUD U LIVNU: Karmela Lemo je sutkinja za prethodno saslušanje u optužnici protiv županijskog tužioca Adnana Tulića

Rješenjem Vrhovnog suda FBiH broj 17 0 K 135291 24 Kr 0d 17. lipnja 2024. godine Općinski sud u Livnu određen je za vođenje postupka protiv osumnjičenog zamjenika glavne tužiteljice Tužilaštva USK-a Adnana Tulića zbog KD Obmana pri dobijanju kredita. Optužnicu protiv Tulića donijelo je Tužilaštvo SBK.

Sudac za prethodno saslušanje u ovom krivičnom predmetu je sutkinja Općinskog suda u Livnu Karmela Lemo. Odluka o ovoj optužnici biće donesena u zakonom određenom roku, odgovorili su iz Općinskog suda u Livnu.

Slučaj protiv županijskog tužioca Adnana Tulića koji je na sumnjiv način dobio povoljan kredit od 95.000 KM od Županijskog boračkog fonda USK-a sa kamatom od 2 posto i rokomm otplate od 20 godina intrigira bh javnost. Tulić se već godinama predstavlja kao najveći borac protiv kriminala i korupcije i izgleda veoma teško podnosi činjenicu da je optužen za kriminal. Nakon javnog prozivanja glavnog tužioca Tužilaštva SBK Šemsudina Fuška jer je viđen u Cazinu sa nekim osobama koje su osuđivane ili pod istragom Tulić je tražio dva puta izuzeće Tužilaštva u Travniku, ali ga je Federalno tužilaštvo odbilo.

Nezvanično, pokušavao je nakon toga da se „približi“ Fušku, no bez rezultata. Nakon što se na USK-u saznalo da će se o optužnici protiv njega odlučivati u Livnu, u Krajini se vjeruje kako će Tulić i tamo pokušati „tražiti vezu“. (etto.ba)

Reprezent.ba

Vrtlarija Šarić Livno