OPET ZAJEDNIŠTVO: Nediljko Rimac novi ministar FBiH pod palicom HDZ BiH. HDZ-u BiH vlast u HBŽ?

Kako javlja portal Klix.ba u tijeku su završni pregovori za sastavljanje Vlade FBiH.

Koalicija koju čine stranke Trojke i HDZ-a BiH dogovorile su novu raspodjelu ministarstava u Vladi Federacije BiH u kojoj neće biti NES-a i SBiH ukoliko skupe većinu i visoki predstavnik donese novu odluku. Njima će se u Vladi pridružiti HDZ 1990.

Kako je potvrđeno, HDZ 1990 pristao je podržati novu Vladu FBiH te će dobiti ministarstvo zdravstva. Na tu poziciju bit će imenovan Nediljko Rimac.

Bilo je zabavno slušati izjave g. Rimca tijekom kampanje gdje je kritizirao druge, a ponajviše HDZ BiH. Retorika, a i povijest lokalnih političkih odnosa na relaciji Nediljko Rimac – Borjana Krišto, je išla u smjeru toga da “sve može, samo ne sa Borjanom Krišto“.

POSLUŠAJTE Još jedan “biser” Nediljka Rimca i poruka građanima da su MALOUMNI. Doktore, imate li dijagnozu amnezije?

S obzirom na to da je nedavno Jozo Ćosić iz HDZ-a 1990 izabran za predsjedatelja Skupštine HBŽ, praksa je da predsjednik Vlade HBŽ bude iz druge stranke.

Prateći novoformiranu koaliciju HDZ BiH-HDZ 1990 na federalnoj razini, a i prema šuškanjima u kuloarima, sprema se formiranje vlasti i na razini HBŽ gdje bi mjesto predsjednika Vlade HBŽ trebalo pripasti HDZ-u BiH.

Još uvijek nije definiran mandatar iz redova HDZ-a BiH, ali prema pouzdanim informacijama najveće šanse imaju bivši predsjednik Vlade Ivan Jozić i bivši ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević.

Je li konačno došlo vrijeme da Mihaljević iziđe iz sjene?

Očito je “pukla tikva” između Vukadina i Rimca, predizborni dogovori više ne vrijede, pa ostaje za vidjeti hoće li Dragan Čović “do pobjede” doći svehrvatskim zajedništvom u HBŽ-u.

Dvije su ključne stvari oko kojih će se lomiti koplja – šume i koncesije. Hoće li to izmaknuti Vukadinu iz ruku ili će se i on uspjeti dogovoriti kao Nediljko i Borjana?

Ako HDZ BiH dobije poziciju predsjednika Vlade HBŽ, a Čović okupi veliku koaliciju, doznajemo da Ivan Vukadin pretendira na poziciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

“Će da cvate cvijeće i u naše preduzeće”

Zvono.ba