OPTUŽEN IVAN VRDOLJAK (36) Pred djecom krvnički mlatio suprugu, pitao je je li gledala snimku iz Gradačca

Okružno javno tužiteljstvou Doboju, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog počinjenog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici.

Optužnicu je 7. rujna potvrdio sudac za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu i šest mjeseci nakon potvrđivanja optužnice, uz redovnu sudsku kontrolu opravdanosti mjere pritvora.

Optužen je da je u dužem vremenskom razdoblju i to od 2018. godine, pa do 15. kolovoza 2023. godine, u obiteljskoj kući u Doboju, konstantno ugrožavao mir i tjelesni integritet svoje supruge oštećene V. D. tako što je fizički i psihički napadao, tukao dva puta tjedno, lupao stvari po kući, radeći to i u nazočnosti maloljetne djece, te oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će ubiti i njene roditelje, piše Avaz.

Tako je 15. kolovoza, poslije 22.30 sati, u obiteljskoj kući u Doboju, nakon kraće verbalne rasprave uhvatio suprugu za vrat i kosu, nakon čega se ona uspjela osloboditi i odgurnuti optuženog u namjeri da pobjegne iz kuće. On ju je sustigao na izlaznim vratima kuće, uhvatio za majicu i poderao je, a oštećena se uspjela sakriti u podrum kuće, a zatim pored ograde dvorišta, da bi je nakon desetak minuta optuženi pronašao, stoji u optužnici.

Mučki je tukao

“Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio kako nije sposobna odgajati djecu i je li gledala snimku iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gdje su se nalazila njihova maloljetna djeca sin … (rođen 2012. godine) i kćerka … (rođena 2016. godine).

Optuženi se oštećenoj obratio riječima da je ona pokvarila djecu, da ih nije znala odgajati, a potom joj u nazočnosti djece zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne ozljede u vidu krvnog podlijeva iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i zadnje strane lijeve ušne školjke”, navodi se u optužnici.

Vrdoljak je potom razbio sve telefone koji su bili u kući, nakon čega su djeca počela plakati, a on je nastavio galamiti, rekavši da su za sve njihove probleme krivi roditelji oštećene, te da će ih ubiti.

Hercegovina.info

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno