Otimala mužu mobitel jer je sumnjala da je vara, ozlijedila se. Muž završio na sudu

Slučaj  dvaju supružnika vodio se na bjelovarskom Općinskom sudu.

Sudilo se, naime, suprugu Zoranu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda suprugi Sanji do kojih je došlo dok mu je pokušavala oteti mobitel jer je sumnjala da se dopisuje s ljubavnicom i da je vara.

Sanja je na kraju završila na Hitnoj jer je u tom natezanju sa suprugom koji joj nije htio dati mobitel “zadobila posjekotinu kože između palca i kažiprsta desne ruke posjekavši se na mobitel te je zbog pokušaja da dođe do mobitela i pala na tlo i zadobila ozljede glave, desne natkoljenice i desne potkoljenice“, konstatirano je na suđenju koje je naposljetku završilo pravomoćnom oslobađajućom presudom za Zorana.

Sve se dogodilo u stanu na području Bjelovara, a odbijena je i žalba bjelovarskih tužitelja koji smatraju kako je upravo Zoran fizički ozlijedio suprugu, prenosi Danica.hr.

Vještak sudske medicine prof. dr. Josip Škavić u svojem je nalazu rekao kako nije isključena niti verzija događaja kako ju je navela oštećena Sanja, ali niti verzija koju je ispričao Zoran.

“U konkretnom slučaju kod oštećene Sanje su utvrđene ozljede koje su takvih karakteristika da se ne mogu ubrojiti u tipične napadačke, niti u tipično obrambene ozljede. Takve ozljede viđaju se u mnogim životnim situacijama kao banalne i beznačajne”, ističe vještak.

Sud je zbog toga zaključio kako iz takvih dokaza nije moguće izvesti nedvojben zaključak o namjeri Zorana da tjelesno ozlijedi Sanju. Zato nije u pravu državni odvjetnik ni kada navodi da je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje.

“Prema iskazu same oštećene Sanje, proizlazi da je zbog sumnje na nevjeru svog supruga inkriminirane zgode htjela na svaki način doći u posjed njegova mobitela i pogledati sadržaj dolaznih poruka u tom mobitelu, a kako joj on nije dozvolio, između njih je došlo do otimanja za taj mobitel.

U tom otimanju Sanja je zadobila opisane ozljede.

No, nije dokazano kako je Zoran postupao s izravnom namjerom (htijući je tjelesno povrijediti), već je htio suprugu onemogućiti da uzme njegov mobitel i pregleda njegov sadržaj”, ističe se u pravomoćnoj presudi, kojom je Zoran ovih dana oslobođen krivnje za nanošenje tjelesnih ozljeda supruzi.