Ovo je Andrea Kajganić, osumnjičena za ubojstvo muža

Andrei Kajganić i Draženu Lazareviću, osumnjičenima za ubojstvo Saše Kulišića u Doboju, određen je jednomjesečni pritvor.

Kako je priopćio sud Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su kao suizvršitelji počinili teško ubojstvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. siječnja po prethodnom dogovoru, zločin počinili zajedno sa A.K. maloljetnom kćerkom Kajganićeve.

”U namjeri da liše života Kulišića 29. siječnja u popodnevnim satima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim satima otišla u obiteljsku kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu”, priopćio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namjera bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

”Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću”, navodi sud.

Dodaje se da su Kajganić i Lazarević rekli maloljetnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Kulišić.

”Vezali su ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica”, navodi sud.

Tamo su ga ubili.