Ovo je Ivan. Udara krampom susjedu zbog parkinga. Sud: To je bio samo jedan srednje jak udarac…

U Splitu je na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine osuđen 75-godišnji Ivan D. koji je 2021. u Rastovcu kod Zagvozda udario mašklinom u glavu 61-godišnjakinju, a njenom bratu zaprijetio smrću, sve zbog parkiranja automobila, odnosno, rezanja konopa kojima je okrivljeni ogradio komad zemlje, piše Dalmatinski portal.

‘Zacrnilo mi se pred očima kada sam vidio da režu konope‘, pojasnio je okrivljenik koji je bio bitno smanjeno ubrojiv zbog nagomilanog afekta. Sada mu je žao jer je s oštećenicima bio u super odnosima.

Sudsko vijeće prekvalificiralo je djelo za koje se okrivljeni teretio. Za udarac krampom optužen je za pokušaj ubojstva, no danas je, pak, osuđen za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Cijenilo se da se radilo o samo jednom, srednje jakom udarcu bočnim dijelom sjekire nakon čega je okrivljeni krenuo prema drugom oštećeniku, kao i to da nije donio kramp od kuće, već ga je pronašao kraj oštećenice, piše Dalmatinski.

Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede osuđen je na deset mjeseci, a za prijetnju na šest pa mu je izrečena jedinstvena uvjetna kazna.

Jutarnji list