Počinje isplata energetske pomoći EU u FBiH, novac na računima općina i gradova

Ministarstvo finansija pustilo je naloge prema općinama jutros, a određeni broj općina već nas je obavijestio da su sredstva na njihovim računima i da su spremni da ih puste prema krajnjim korisnicima”, kazao je ministar Delić

Općine i gradovi u Federaciji Bosne i Hercegovine do kraja tjedna će početi s isplatom pomoći Europske unije (EU) energetski siromašnim domaćinstvima koja su ostvarila pravo na pomoć nakon provedenog Javnog poziva.

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je unijelo naloge za svih 79 općina i gradova, još u četvrtak prošli tjedan. Ministarstvo financija pustilo je naloge prema općinama jutros, a određeni broj općina već nas je obavijestio da su sredstva na njihovim računima i da su spremni pustiti ih prema krajnjim korisnicima”, kazao je za Klix.ba federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Izaslanstvo EU je značajnom donacijom od 64,5 milijuna KM pomogla energetski siromašnim domaćinstvima u našoj zemlji.

Ovu pomoć će dobiti 154.779 domaćinstava na području FBiH, a najveći broj kvalificiranih domaćinstava je iz kategorije umirovljenika.

S obzirom na to da je najveći broj prijava iz kategorije umirovljenika odlučeno je da umjesto 300 KM dobiju 364,25 KM po domaćinstvu.

Ostale tri kategorije će dobiti po 579,76 KM po domaćinstvu.

Večernji.ba