POLICAJAC VAN DUŽNOSTI NASMRT PRETUKAO 35-GODIŠNJAKA I JOŠ POBJEGAO SA LICA MJESTA

Tridesetpetogodišnji Ervin Ćelahmetović iz Starog Priboja preminuo je sinoć, nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada pretukao sugrađanin Igor Avramović (28), inače policajac s adresom u Beogradu.

Prema izjavama očevidaca preminuli Ervin se družio s prijateljima u kafiću, kada mu je prišao Igor koji je bio u istom lokalu i nakon kraće svađe počeo ga brutalno tući. Ervin je nakon udaraca pao na pod i nepomično ostao ležati.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i Hitna pomoć, no Ćelahmetoviću nije bilo spasa. Cijeli događaj zabilježile su sigurnosne kamere smještene unutar popularnog restorana.

Igor Avramović radi kao pripadnik specijalne jedinice policije u Beogradu, a tokom vikenda je došao u rodni grad.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intenzivno tragaju za osumnjičenim, a dvije osobe su privedene na informativni razgovor zbog sumnje da su pomogli pri izvršenju krivičnog djela.

Prema riječima očevidaca iz lokala u kome je došlo do tragedije, Ervin se provodio sa društvom u jednom kafiću, dok je pored šanka stajao Igor Avramović sa kolegom, prenosi Blic.

“Nakon kraće svađe, Igor je nasrnuo na Ervina i tukao ga sve dok nije pao na pod i ostao nepomično da leži. Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreagira. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopće bio svjestan šta se događa. Kroz cijeli kafić se prolamao vrisak: ‘Ubio ga je, ubio ga je’. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatira smrt”, kaže mladić koji je kobne večeri bio u kafiću.

Crna-hronika