Policija objavila detalje: ‘Sin je oca ubio pred kućom, pobjegao je u Bosut pa pucao po nama. Uzvratili smo’

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska oglasila se priopćenjem o ubojstvu i pucnjavi do koje je sinoć došlo u Vinkovcima. Kako smo izvijestili, vatrenim oružjem je usmrćen lokalni poduzetnik A.P., a mediji su ranije prenijeli da je počinitelj, koji je kasnije također preminuo, njegov najmlađi sin.

Iz policije javljaju da im je prva dojava o krvoproliću stigla sinoć u 22:39 sati. Javio im se 37-godišnjak i rekao da je u Ulici D. Žanića Karle usmrćen 63-godišnji član njegove obitelji kao i da je jedan drugi član obitelji prethodno kompletnoj familiji uputio ozbiljne prijetnje smrću. Policajci su na mjesto događaja stiglo tri minute nakon prve dojave i zatekli ondje beživotno tijelo 63-godišnjaka, na pješačkoj stazi pred kućom. Počinitelj se dotad, priopćili su, već udaljio s mjesta događaja.

Razbio auto, pa otrčao u šipražje uz rijeku
“U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom”, navodi policija napominjući da im je pritom rekao i marku i registracijske oznake vozila što im je jako pomoglo u potrazi koja je smjesta pokrenuta i radi čega je šire područje bilo blokirano.

“Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje”, opisala je policija.

Iz Bosuta pucao na policajce, oni uzvratili
“Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hice u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak”, navodi policija u priopćenju pa nastavlja da je osumnjičeni nastavio s pucnjavom prema policajcima koji su zatim, kako kažu, “zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama”.

“Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci”, navela je dalje policija.

Najavio zločin u jezivoj snimci
Na kraju su još priopćili da su na mjesto događaja pozvani pripadnici vinkovačke Javne vatrogasne postrojbe kako bi izvukli tijelo iz Bosuta. “Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana. Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestit ćemo javnost s više informacija”, zaključila je vukovarsko-srijemska policija.

Inače, društvenim se mrežama tijekom dana proširila i snimka koju je navodno prije krvoprolića poslao svojim prijateljima, a na kojoj najavljuje zločin. Spominje pritom masku, pištolj i rukavice, a na snimci je i vidljiva maska kakvu se može vidjeti u jednoj online video igri. Na fotografijama ispred kuće gdje je ubijen 63-godišnjak vidljiv je i parkirani Mercedes s rupom u vratima za koju se pretpostavlja da bi mogla biti od ispaljenog metka. Neslužbene informacije govore da je žrtva u trenutku ubojstva bila u automobilu.

Obdukcija bi trebala pokazati je li napadač u konačnici počinio samoubojstvo ili je ubijen u okršaju s policijom.

Telegram.hr