Predstavnici Skupštine Hercegbosanske županije primili veleposlanike u BiH

Predsjedatelj Skupštine (po ovlaštenju) Jozo Ćosić i zastupnici Hikmet Hodžić i Goran Broćeta, danas su u zgradi Vlade Županije Hercegbosanske  u Livnu, održali sastanak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske Janom Waltmansom, veleposlanikom SR Njemačke dr. Thomasom Fitschenom, veleposlanicom Kraljevine Španjolske Marie Teresom Lizeranzu Perinat,  veleposlanikom Švicarske dr. Danielom Hunnom i sa šefom Belgijskog diplomatskog ureda Benjaminom Sturtewagenom.

Sastanak je u Livnu započeo u 10 sati, a otvorio ga je veleposlanik SR Njemačke dr. Thomas Fitschen koji je u uvodnom obraćanju okupljenima kazao da je želja veleposlanika bila da od zastupnika iz različitih političkih stranki saznaju informacije o stanju u županiji.

Najvažnije teme bile su funkcioniranje županijske Skupštine, uspostava vlasti, gospodarski razvitak i razvoj kao i europske investicije.

Predsjedatelj i zastupnici su veleposlanike upoznali i sa stanjem o županiji, prilikama za napredak,  međusobnim odnosima te o potencijalnoj suradnji, a sve u korist općeg razvitka županije.