Preminuo legendarni hrvatski pjevač Milo Hrnić

Nakon duge i teške bolesti umro je legendarni pjevač Milo Hrnić (73), doznaje Dubrovački dnevnik.

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama.

Tri puta je tijekom 80-ih bio pobjednik Splitskog festivala s pjesmama Vrati se, Dalmacijo, ljubav si vječna i Dobra večer prijatelji, hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju. Okušao se i u politici te je bio član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo kao čelnik HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik.

Dubrovčani su ga s Terezom Kesovijom 2004. godine proglasili pjevačem stoljeća grada Dubrovnika.

Rođen je u glazbenoj obitelji 3. veljače 1950. godine. Njegov polubrat Antun Simatović bio je osnivač Poklisara – gospel pop benda, aktivnog od 1974. do 1988. godine. Hrnić upravo za polubrata Antuna kaže da je bio njegov najveći glazbeni i životni uzor.

Roditelji su Milu krstili imenom Bože, koje je dobio po djedu. Majka ga je od milja prozvala Milo pa su ga upravo po tom imenu poznavali prijatelji i profesori u školi. Ime je službeno promijenio tek kad se ozbiljno počeo baviti glazbom.

Nakon što je završio srednju školu Hrnić je otišao ploviti. 1965. godine je kao pomorac u Indijskom oceanu doživio strašno nevrijeme. Zajedno s ostatkom posade sudjelovao je u akciji spašavanja dvadeset lokalnih ribara koji su doživjeli brodolom i ističe kako je neopisiv osjećaj spasiti nečiji život, piše Biografija.com.
Hrnić taj događaj navodi kao jedan od najsretnijih u životu. Za ono što su učinili bili su proglašeni počasnim građanima luke Bombaj. Nakon višegodišnje prekooceanske plovidbe Hrnić je odlučio da više neće ići ploviti pa se posvetio svojoj najvećoj ljubavi – glazbi.