Prodavač otkrio šta je dječak ubojica u Beogradu uoči masakra sestri ubacio u džep

Profesorica Fakulteta političkih nauka Neda Todorović, koja stanuje nedaleko od OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, podijelila je priču jednog lokalnog vračarskog prodavca o sestri dječaka koji je 3. svibnja ubio osam svojih drugara i čuvara škole, a ranio još pet učenika i nastavnicu povijesti.

Profesorica, koja je novinarstvu učila generacije i generacije diplomiranih novinara na Fakultetu političkih nauka smatra da su u slučaju tragedije koju svi preživljavamo “krivi roditelji i da nije krivo dijete”.

Kako objašnjava profesorica, “dijete je proizvod onoga što su ga roditelji u kući naučili, za to u ovom slučaju imamo i materijalne dokaze – da je dijete na raspolaganju imalo sve to”.

Prof. dr Todorović je kazala da poznaje sve prodavce u prodavnicama oko škole, a da joj je upravo jedan od njih ispričao nevjerovatnu priču o dječaku ubici i njegovoj sestri.

– Ušla sam u jednu prodavnicu i prodavac mi kaže: “Ja svu tu djecu odlično poznajem, jer kod mene svakog dana kupuju. Znam i tog dečka i njegovu sestru. Ona je prije neki dan došla kod mene i nešto je htjela da mi plati. Iz džepa je izvadila novac, a ispao je nož. Ja sam se zgranuo i rekao: Šta će tebi nož, a ona mi je rekla:

“Nije moj, nije moj, to je od mog brata. On ga je nosio, ali je policija naišla pa se uplašio da ga ne nađu kod njega i on mi ga je dao”.

To je informacija prodavca koji ih poznaje. Nije to bilo na mah i u tom momentu, to je bilo pripremljeno. To dijete je nosilo nož u školu, a da li znamo da li neka druga djeca nose noževe u školu? – kazala je prof. dr Neda Todorović gostujući na televiziji K1.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” trenutno nalazi u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, a kako je navela ministrica za skrb o obitelji Darija Kisić on neće izaći iz ove ustanove do daljeg.

– On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen – rekla je Kisić.

Kurir.rs/Informer/K1