Prosinečki opleo po Livaji: ‘Nisi u Splitu da se tako ponašaš, nije te Dalić zvao zbog tetovaža‘

Napadač Hajduka Marko Livaja se sukobio s navijačem na treningu hrvatske nogometne reprezentacije na Rujevici. Nakon toga, uoči završnice Lige nacija je napustio reprezentaciju i rekao kako joj ‘ne želi biti teret‘.

Ovaj slučaj je u emisiji Sport nedjeljom komentirao legendarni Robert Prosinečki koji se slaže da je Livaja zaslužio poziv, ali ne podržava njegovo ponašanje.

– Pa zašto je Dalić zvao Livaju? Zato što je lijep ili jer ima tetovaže kao ja? Ne, zvao ga je jer je kvalitetan. Ti kao hrvatski reprezentativac moraš znati da se trebaš malo drugačije ponašati, prema van moraš biti malo drugačiji – rekao je novi trener Rudeša pa dodao:

– Ne optužujem ga, svi mi u nekom trenutku imamo neke stvari i treba opraštati, ali nešto se mora i znati. Mora se znati kako se ponaša reprezentativac. Jednostavno mora. Nisu u Splitu gdje te svi obožavaju. Ti predstavljaš cijelu Hrvatsku. On je pogriješio s ispadima koje je imao i tako dolazi do frustracija kod ljudi koji ti onda dođu i zamjeraju ti ili počnu ono što je bilo na Rujevici – poručio je Prosinečki.

Hrvatska je bez Livaje na kraju došla do srebrne medalje nakon što je u finalu izgubila od Španjolske koja je imala više sreće u lutriji jedanaesteraca.