Pucao sam čovjeku u glavu i završio u ludnici, a najteže mi je bilo vidjeti svoju mrtvu djevojku

Poznati sarajevski glumac Feđa Štukan koji je nanizao i brojne holivudske uspjehe iskreno je progovorio o najbolnijim trenucima u svom životu

Život sarajevskog glumca Feđe Štukana (49) doista bi bio vrijedan filmskog platna. Za Štukana, koji je ostvario i zapažene uspjehe u Hollywoodu, kažu da je proživio tri života. Othrvao se ovisnosti, preživio je rat, završio glumu, a naposljetku i ostvario svoje dječačke snove kada je postao pilot. Svoj život obilježen velikim tragedijama, uspjesima, ali i padovima pretočio je i u autobiografsku knjigu ‘Blank’ koji je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie. Sarajevski glumac trenutno je opet u fokusu javnosti zbog uloge u seriji “Klan”, a tom prilikom mediji u regiji ponovno su se raspisali o bolnim trenucima njegovog burnog života.

“Najteži trenutak u mom životu bio je smrt moje djevojke, koju sam našao mrtvu u kadi. Dugo sam krivio sebe zbog toga, mada nisam bio kriv. Ugljični monoksid ju je ubio. Krivio sam sebe, jer nisam bio doma. Pokušavao sam alkoholom ubiti emocije, a to je samo pogoršalo stvari. Postao sam agresivan, radio probleme u gradu. Pokušavao sam se i ubiti”, rekao je Štukan u razgovoru za srpski Blic. Previrući po sjećanjima prisjetio se i stravičnih scena iz rata koje ga još uvijek prate.

“Pucao sam čovjeku u glavu snajperom i promašio jer je bio predaleko. I sreća pa sam promašio! Pucati da ubiješ je najstrašnija stvar. Nisam ga ubio, srećom, ali u glavi je dovoljno strašna odluka da pucaš u živo biće. Nakon toga završio sam u ludnici. Bio sam godinu dana ondje. Prva tri mjeseca bio sam pod teškim sedativima, sestrama sam govorio da sam okej, normalan, ali to tamo govore svi. Prva tri mjeseca bilo mi je užasno, nisam se razlikovao od bilo kojeg drugog luđaka. Živio sam na intenzivnoj njezi psihijatrije, dvanaest kreveta za čitavu državu, baš najteži pacijent”, iskren je bio Feđa koji je tijekom života imao velikih problema i s korištenjem narkotika.

“Petnaest godina bio sam na drogi. Nisam uvijek bio jednako aktivan, ali posljednjih nekoliko godina tog razdoblja baš sam bio na dnu. Stavljao sam što više droge u žlicu, što manje vode, da fleš bude što jači. Tad se dogodio fleš da me odmah ubio, a povratak u život bio je u trenutku. Nije se život gasio postepeno i nije se vraćao postepeno, nego se ugasio i vratio odmah. Prošlo je dvadeset minuta. Spojili su se smrt i život, nije bilo prolaska vremena”, ispričao je svojedobno Štukan koji se unatoč životnim nedaćama etablirao kao glumac ne samo u BiH i regiji već i u svjetskim uspješnicama kao što su serije “Jack Ryan”, “Commander”, “Klan”, i “Kotlina”.

Večernji.ba