Radnik u BiH dobio plaću od gotovo milijun maraka

Kada se u obzir uzme podatak da je u rujnu prosječna plaća u RS iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plaća.

Najveće neto primanje po osnovu radnog odnosa tijekom devet mjeseci ove godine u RS isplaćeno je u Banjoj Luci, gdje je radnik u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata za samo jedan mjesec zaradio gotovo milijun maraka.

Naime, prema podacima Porezne uprave RS, najveći iznos osobnog primanja je 983.026 KM, a u taj iznos su, osim plaće, uračunati i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonus, naknade i dodaci na uvjete rada, pišu Nezavisne novine.

Kada se u obzir uzme podatak da je u rujnu prosječna plaća u RS iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plaća.

– Drugo pojedinačno neto primanja po visini po osnovu radnog odnosa u iznosu od 251.769 KM ostvario je radnik u djelatnosti ostalog novčanog poslovanja, odnosno posredovanja – naveli su u Poreznoj upravi RS.

Za mjesec dana rada plaću vrijednosti 107.462 KM primio je radnik u djelatnosti trgovine na veliko duhanskim proizvodima čije se sjedište poslodavca nalazi u Istočnoj Ilidži.

Među pet najvećih plaća ove godine našle su se i plaće od 98.078 KM i 96.499 KM isplaćene u Banjoj Luci u oblasti djelatnosti bolnica, odnosno ostalog novčanog poslovanja – posredovanja.

Večernji.ba