Roditelji učenika OGŠ: Tražimo odgovor od Grada Livna i Vlade HBŽ

HDZ BiH Livno (valjda predsjednik Zvonimir Pavić) je početkom travnja napisao ČLANAK u kojemu optužuje bivšu ministricu Gordanu Nakić za blokiranje osnivanja Srednje glazbene škole u Livnu, a kao razlog navodi neljubav prema Livnu.

Ovaj razlog je poprilično neuvjerljiv iz razloga što je bivša ministrica iz Livna.

Nije trebalo dugo proći da se prozvana bivša ministrica javi i DETALJNO OBRAZLOŽI cijeli postupak osnivanja koji je trajao dugo vremena i iz kojega je vidljivo da je za inertnost osnivanja Srednje glazbene škole krivac zapravo Grad Livno.

No iz cijela prepiske između Pavića i Nakićke najzanimljiviji je dio koji iznosi bivša ministrica, a koji glasi:

Grad je 10. 10. 2023. godine poslao Odluku o ustupanju na korištenje dijela objekta Srednjoj glazbenoj školi koju će Gradsko vijeće Livna razmatrati i o kojoj će odlučivati NAKON OSNIVANJA Srednje glazbene škole   Moram biti sarkastična i reći da ovakvih prijedloga „vi otvorite školu u našim prostorijama pa ćemo mi odlučiti o iznosu koji ćete plaćati” nema ni u ‘Top listi nadrealista’.  Ne trebam naglašavati kako je ova Odluka samo formalno dostavljena bez urudžbenoga broja i nepotpisana.

Iz prije navedenoga se iščitava obrazac koji je vodstvo Grada Livna već jednom primijenilo u svezi tužbe za zgradu koju koristi Vlada HBŽ i na taj način su oštetili Hercegbosansku županiju za milijun maraka.

Iz ovakvog opetovanog ponašanja jasno je HDZ BiH Livno najveći rušitelj županije te na sve načine nastoji dovesti u pitanje opstanak Županije.

Drugo pitanje iz ministričinog odgovora o kojemu se trebaju zapitati svi sindikati učitelja i nastavnika jeli normalno da se vrši novo zapošljavanje administrativnog kadra (ravnatelji, pomoćnici, tajnici, čistačice i ostali) u Srednju glazbenu školu Livno što ministrica priznaje da je prihvatila nakon pritisaka od strane Grada dok u isto vrijeme zbog smanjenja broja djece su nesigurna mjesta trenutno zaposlenih učitelja i nastavnika.

Tražimo odgovor od Grada Livna, Vlade HBŽ i ostalih sudionika ovoga procesa zašto se u Livnu ne osnuje Srednja glazbena škola koja će funkcionirati kroz isti model Srednje glazbene škole kao u četiri srednje glazbene škole u susjednoj ŽZH kao najekonomičniji i najlogičniji u situaciji kada ima sve manje učenika, ukoliko je cilj osnivanja Srednje glazbene škole u Livnu interes djeteta a ne interes uhljebljivanja.

Roditelji učenika koji pohađaju OGŠ Franjo S. Vilhar Livno