Sahranjena malena Petra (2), koju su usmrtili majka i očuh: “ZBOGOM ANĐELE”

Petra Vladulović ispraćena je u Grljanu na vječni počinak. U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru u tijeku je saslušanje očuha djevojčice Miloša N. (25), a u Osnovnom majke Jelene T. (23).

Malenu Petru Vladulović, koju je u utorak po podne u Steljačkoj 15 u Zaječaru udarcima usmrtio očuh Miloš N. (25) iz Donjeg Dejana kod Vlasotinca, na posljednji počinak ispraćaju obitelj i rođaci.

Djevojčica je sahranjena na mjesnom groblju u Grljanu kod Zaječara, selu u kojem je do prije četiri mjeseca živjela sa majkom Jelenom, ocem Nemanjom, bratom i sestrom Dušanom i Dunjom i djedom Nebojšom.

U dvorištu Vladulovića, međutim, nikome nije do priče i ne žele novinare. Kažu da malu žele dostojno da isprate na vječni počinak.

U Osnovnom javnom tužiteljstvu u Zaječaru počelo je saslušanje majke djevojčice, Jelene T. (23) koja se tereti da iako je znala da njen novi izabranik Miloš N. tuče njeno dijete, nije prijavila policiji, ali ni socijalnim službama pod čijim je patronatom obitelj od kad se Jelena prvi put porodila kao maloljetnica. Jelena se tereti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zanemarivanje i zapuštanje maloljetne osobe.

I u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru počelo je saslušanje Miloša N. osumnjičenog da je izvršio krivično djelo nasilje u obitelji sa smrtnim ishodom.

Preliminarni rezultati obdukcije tijela dvogodišnje Petre pokazali su jučer da je dijete imalo  smrtonosne ozlijede glave i rascjep jetre.

Očekuje se da budu završene i ostale analize i da u nadležna tužiteljstva stigne pisani zapisnik nakon obdukcije u vidu vještačenja s mišljenjem i zaključkom od strane vještaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, prenosi Crna hronika,