Samostan Gorica / Ispraćaj fra Kazimira Dolića

Dana 4. prosinca 2023., u franjevačkom samostanu svetog Petra i Pavla na Gorici u Livnu, blago je u Gospodinu preminuo fra Kazimir Dolić, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene i član naše samostanske zajednice.

Sveta misa zadušnica je proslavljena u popodnevnim satima na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2023., u samostanskoj crkvi na Gorici.

Sveto misno slavlje predslavio je mons. dr. fra Marko Semren, pomoćni banjolučki biskup, u koncelebraciji s mnogopoštovanim ocem provincijalom Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićem, goričkim gvardijanom fra Markom Ešegovićem te s oko 60 ostalih svećenika.

Na svetoj misi su sudjelovali bogoslovi i postulanti Franjevačke provincije Bosne Srebrene, ministranti i časne sestre, kao i rodbina i prijatelji pokojnog fra Kazimira.

U svojoj je homiliji provincijal fra Zdravko istaknuo fra Kazimirovu društvenost i osjetljivost za potrebe njemu povjerenih vjernika.

Nakon svete mise, gvardijan fra Marko Ešegović se u kratkom govoru osvrnuo na pokojnikov život i dostignuća te je zaželio iskrenu sućut braći franjevcima, braći pokojnog fra Kazimira, kao i rodbini i prijateljima.

Prenio je i izraze sućuti mons. dr. Franje Komarice, banjolučkog biskupa.

Nakon što je mons. fra Marko održao opijelo u crkvi, vjernici su se uputili na goričko groblje sv. Mihovila gdje je fra Kazimir sahranjen među subraćom u fratarskoj grobnici.

Obred ukopa predvodio je provincijal fra Zdravko Dadić.

Tekst i fotografije: Anto Ćošković

FOTOGALERIJA