Sandra iz Bihaća: ‘Policija me dva puta upozorila da ‘skinem petokraku‘. Rekli su da će me kazniti‘

Dan mladosti – radosti okupio je u subotu u Kumrovcu po riječima organizatora na tisuće ljudi iz svih država bivše Jugoslavije koji su došli odati počast vojskovođi i državniku Josipu Brozu Titu.

Veliki fotoizvještaj iz Kumrovca pogledajte OVDJE

Događaj su organizirali Savez društava ‘Josip Broz Tito‘ i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u suradnji s Općinom Kumrovec i Krapinsko-zagorskom županijom.

Sandra Džemaili iz Udruženja antifašista iz Bihaća u BiH od kuda je stiglo pet autobusa spremno je pozirala u kapi Narodno oslobodilačke borbe, koju uz petokraku krasi i drugo ordenje iz tog vremena, javlja 24sata.

Zbog kape policija ju je u dva navrata upozorila da je skine, jer će joj u suprotnom istu morati oduzeti i naplatiti novčanu kaznu.

– Petokraka je simbol mira i slobode svih nas. Ne činimo nikakvo zlo, kao ni ova kapa na kojoj je razno ordenje koje također govori o miru, zajedništvu, bratstvu i jedinstvu – kazala je Džemaili.

Unatoč manjoj neugodnosti koju je doživjela i dalje će dolaziti u Kumrovec baš kao što je to činila proteklih pet godina, piše 24sata.

Jutarnji list