SDA Livno: Odblokirajmo rad Gradskog vijeća Livna i izaberimo rukovodstvo

Povodom obavijesti o prestanku opskrbe toplotnom energijom korisnika usluga gradske toplane, ovom prilikom želimo se obratiti javnosti.

S obzirom na to da je na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća Livna većinom glasova donesena Odluka kojom se daje suglasnost JP Komunalno Livno da nastavi sa isporukom toplotne energije na području Grada Livna putem gradske toplane, smatramo potrebnim da se javnim putem obratimo i iznesemo svoj stav da ovako ozbiljne odluke o prestanku pružanja esencijalnih usluga našim građanima ne budu predmet jednostranih odlučivanja zbog navedenih problema u menadžmentu, već da na bazi participacije, uz uvažavanje svih stavova, budu predmet sjednice Gradskog vijeća Livna.

Zbog složene političke situacije na području grada Livna, koja je dovela do trenutne situacije u kojoj je gradsko vijeće bez rukovodstva i mogućnosti adekvatnog upravljanja, pozivamo sve vijećnike grada Livna da, u skladu s procedurama, sazovemo sjednicu Gradskog vijeća, odblokiramo rad istog i izaberemo rukovodstvo, te da budemo servis onima koji su nam dali povjerenje i tako u punom kapacitetu pristupimo rješavanju svih problema.

Predlažemo da u punom kapacitetu rada i odlučivanja pristupimo rješavanju ovog problema uz uvažavanje svih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Livna, te uz prisustvo nadležnih iz poduzeća i eksperata iz ove oblasti, zajedno sa upravom grada Livna, pokušamo iznaći dugoročno i kvalitetno rješenje snabdijevanja toplotnom energijom stanovnika Livna.

Ovim putem vas želimo obavijestiti da će GO SDA Livno podržati aktivnosti koje će rezultirati pružanjem kvalitetnih usluga stanovnicima Livna.

Status Grada moramo opravdati adekvatnim upravljačkim mjerama na dobrobit svih stanovnika grada Livna koje predstavljamo.

Predsjednik IO GO SDA Livno
Sead Hadžijahić