Sead Hadžijahić ponovno izabran za predsjednika SDA Livno

U subotu 03.02.2023. u Livnu je održana konstituirajuća i izborna Skupština Gradske organizacije Stranke demokratske akcije Livno za mandatni period 2023. – 2027. godina.
.
Ubjedljivom većinom glasova za predsjednika GO SDA Livno izabran je dipl.ing. elektrotehnike Sead Hadžijahić, dok su za potpredsjednike izabrani dipl.ing.šum Sabahudin Ćupo i mag.ing. maš. Đulko Lemo.
.
Članovi Skupštine GO SDA Livno su također na glasanju između 16 predloženih kandidata ispred mjesnih odbora izabrali 8 članova Izvršnog odbora SDA Livno.
.
Članovi skupštine su izabrali i zastupnike za skupštinu Kantonalne organizacije SDA HBŽ, ispred GO SDA Livno.
.
U svom obraćanju predsjednik GO SDA Livno zahvalio se na ukazanom povjerenju članovima skupštine i kandidatima koji su učestvovali u izbornom procesu.
.
Pozvao je na suradnju i daljnji rad na pozicioniranju SDA Livno kao bitnog političkog faktora na području grada Livna, razgovore sa svim akterima politike u gradu Livnu u cilju kreiranja boljih uvjeta za sve građane Livna.
.
Na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora GO SDA Livno preostaje da bude izabran tajnik GO SDA Livno, a u narednom periodu bit će održani i izbori u strukturama Asocijacije mladih SDA Livno i organizacije Žene SDA Livno obzirom da su predsjednik Asocijacije mladih i predsjednica Organizacije Žene članovi Izvršnog odbora SDA Livno po funkciji.
SDA Livno