Sebija Izetbegović ostala bez zvanja profesorice

Sebija Izetbegović, generalna ravnateljica KCUS-a i službeno je ostala bez zvanja profesorice. Odbijena žalba Kantonalni sud u Sarajevu, kako saznaje “Dnevni avaz”, donio je 27. srpnja ove godine rješenje kojim se pravomoćna odbija žalba Sebijinih odvjetnika na odluku Senata UNSA-a da joj se oduzme titula profesorice. Sud je ustvari, odbio prijedlog za određivanje mjere osiguranja u kojim se tražilo da se odloži izvršenje Odluke protivnika o stavljanju izvan snage odluke Senata UNSA od 29. ožujka ove godine.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Enver Smajkan, odvjetnik koji je zastupao UNSA u ovom sporu. “Sebija Izetbegović je i pravomoćno ostala bez zvanja profesorice. Više nema ni pravo žalba”, rekao je Smajkan. 8.500 KM Podsjetimo, Senat UNSA oduzeo je Sebiji Izetbegović i zvanja magistra i doktorice.

Revizori su u revizorskom izvještaju o poslovanju KCUS-a, koji je objavljen u četvrtak utvrdili da je Sebijina plaća u prošloj godini iznosila 8.500 KM. “Najviša pojedinačno isplaćena plaća u 2022. godini iznosi 8.497 KM i odnosi se na generalnu direktoricu Sebiju Izetbegović (uključuje 7.036 KM redovne plaće i iznos od 1.460 KM u pripadajućem mjesecu a koji se odnosi na dodatak za zamjenu zaposlenika na drugom radnom mjestu u iznosu kako je definisano aktima Kliničkog centra, a koji je ostvaren samo za jedan mjesec 2022. godine), a najniža isplaćena neto plaća iznosi 594 KM i odnosi se na radno mjesto čistačice”.

Bljesak.info