Slavonski tajkun i brat saborske zastupnice pobjegao u BiH da ne bi išao u zatvor

Pravomoćno osuđeni slavonski poduzetnik Tomislav Opačak, inače građanin Republike Hrvatske, potražio je zaklon u Bosni i Hercegovini kako bi izbjegao zatvor.

Naime, Županijski sud u Slavonskom Brodu 22. prosinca prošle godine poslao mu je obavijest da se 8. siječnja javi za izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne u kaznionicu u Požegi.

Nakon što to nije napravio, policija ga je u više navrata tražila na adresi njegova boravišta, ali nije ga pronašla, piše Telegram.

Dodaju i kako je Opačak, inače brat nezavisne saborske zastupnice Marine Opačak Bilić, pobjegao u BiH, točnije u Bijelo Brdo blizu Dervente, gdje mu otac ima kuću.

Lani u srpnju Opačak je sklopio nagodbu s USKOK-om nakon što je s još dvojicom muškaraca uhićen zbog prijetnji i iznuđivanja Veselka Lovrića (19), zaposlenika njegove tvrtke Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda. Zbog toga je bio u istražnom zatvoru u Remetincu do 12. listopada prošle godine.

A početkom 2022. Opačak je na Općinskom sudu u Dubrovniku nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog prijevare prilikom kupnje kontrolnog paketa dionica građevinske tvrtke Ragusa.

Prije dvije godine osuđen je i zbog bizarne krađe kontejnera koji je kasnije donirao na Baniju. Krajem 2021. Općinski sud u Slavonskom Brodu osudio ga je na sedam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog prijetnji gradonačelniku Slavonskog Broda, Mirku Duspari. Za isto kazneno djelo Opačak je bio kažnjavan i 2012., piše Telegram.

Hrvatske ceste lani su njegovoj tvrtki svejedno dodijelile posao održavanja državnih cesta vrijedan 53.785.550 eura bez PDV-a. Osim toga, Opačak je u obiteljskim tvrtkama koje obavljaju poslove u cestogradnji svojedobno zaposlio bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Požege, Darka Puljašića, i bivšu HDZ-ovu državnu tajnicu u ministarstvu uprave, Josipu Pleslić (Rimac).