Slovačka u Bratislavi savladala BiH

Usponi i padovi. To je ono što realno možemo očekivati od reprezentacija BiH u ovom ciklusu. Potvrdio je to i susret u Bratislavi.

Slovačka je savladala BiH 2:0, rezultatski sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena. U prvom poluvremenu ništa nije funkcioniralo u igri reprezentacije BiH.

Toliko kritizirani Francesco Calzona je dobro skautirao reprezentaciju BiH.

Visoki pritisak Slovaka je urodio plodom, što je rezultiralo mučenjem i problemima oko iznošenja lopte kako igrača zadnje linije, tako i veznog reda reprezentacije BiH. Veliki broj izgubljenih lopti, pogrešnih dodavanja, izgubljenih duela,  za proizvod su imali veliku prednost Slovaka.

Do prvog gola Slovaci su došli poprilično lagano. Nitko nije izlazio u blok pa je u 12. minuti Mak pogodio donji Šehićev ugao. Bez prave prilike, nekako lagano.

U periodu između prvog i drugog gola Slovaka nismo vidjeli previše uzbuđenja na terenu. Sa svakom novom izgubljenom loptom nogometaša BiH, otvarala se mogućnost da Slovaci nešto naprave, ali nisu imali završnice.

I onda u finišu prvog dijela Slovaci pojačavaju pritisak. Kucka šutira nakon ubacivanja Hancka, ali Šehić brani.

Međutim, već u sljedećoj akciji Slovačka ide na 2:0. Sada je Haraslín prošao kroz obranu reprezentacije BiH, oslobodio se jednog pa drugog igrača i pogodio.

Kako je izgledala igra reprezentacije BiH u prvom dijelu najbolje potvrđuje situacija iz 43. minute, kada je ničim izazvan Miličević skoro postigao autogol.

Bljesak.info