SNSD odbio prijedlog SDA o izmjenama izbornog zakona

U Parlamentarnoj skupštini BiH u tijeku je sastanak klubova zastupnika sa članovima Centralne izborne komisije BiH. Razgovara se o tehničkim izmjenama Izbornog zakona, ali se raspravlja i o prijedlogu Izbornog zakona koji je predložila Stranka demokratske akcije.

Zastupnici ovog doma u petak bi na hitnoj sjednici trebali razmatrati Prijedlog o izmjenama i dopunama Izbornog zakona čiji su predlagači zastupnici SDA.

“Ponovio sam stav da nelegalno izabrani članovi CIK-a, koji nisu izabrani na način na koji su izabrani, i da tu sjede predstavnici pilitičkih stranaka, a koji su organizirali sastanak sa dijelom zastupnika Parlamentarne skupštine BiH gdje su nam prezentirali u usmenoj formi uvođenje novih tehnologija za vrijeme izbornog procesa, neće imati podršku. Da bi se izborni proces zaštitio treba se otvoriti pitanje članova CIK-a , imenovanja i političke pripadnosti. Trebali bi biti nezavisan organ, a nije tako i nama govore kako treba izgledati izborni proces. Prijedlog SDA i Izbornog zakona, SNSD neće podržati”, rekao je Miroslav Vujičić iz SNSD-a.

“U ovom trenutku se raspravlja o statusu izbornog procesa i to mene nije zanimalo jer nije tema sastanka. Očekivao sam konkretne prijedloge CIK-a i tehnološke novitete. Nismo ni tu ništa čuli već samo neke od mogućnosti. CIK i članovi su kazali da su oni to predložili, a da će parlamentarci dati zadnju riječ”, rekao je Zdenko Ćosić iz HDZ-a.