Splitska klapa Marjanke oduševila livanjsku publiku

Večer dalmatinske pjesme i klapskog pjevanja u petak su Livnjacima priuštile vesele i raspjevane Splićanke iz ženske klape Marjanke koje već 25 godina nastupaju i kao ženski zbor i kao ženska klapa. U naš grad su stigle u organizaciji HKD Napredak Livno.

Marjanke su u svom dugogodišnjem radu odradile nebrojeno koncerata, nastupa, putovanja, a redovito sudjeluju i na humanitarnim događanjima te su osobito ponosne na glazbenu radionicu koju imaju s djecom s poteškoćama u razvoju udruge Anđeli iz Splita.

Repertoar što su ga izvele zaista je impresivan – od pjesama Jakše Fiamenga, Ive Tijardovića, Olivera Dragojevića, Gorana Karana do svoje novu pjesme Pivan ti pivan s kojom su nastupile na Kaštelanskoj večeri dalmatinske pjesme. Nastup su završile poznatom sevdalinkom Ne klepeći nanulama uz oduševljenje publike.

Treba istaknuti da je dugogodišnja predsjednica pjevačkog društva Livanjka Mirjana Erceg – Bjelić.

U ime Središnje uprave Napretka, nazočnima se obratio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, istaknuvši veliki značaj ponovnog obnavljanja rada HKD Napredak u Livnu.

Napredak svojom strukturom ne poznaje administrativne granice i daje nemjerljiv doprinos u izdavaštvu, stipendiranju studenata te očuvanju i promicanju hrvatske kulture i tradicije. Povezivanje, obogaćivanje i promocija kulturnog života svakoga grada, gdje god žive Hrvati, jedna je od najvažnijih ciljeva Napretkova djelovanja. Osim njega, koncertu je nazočio Božo Vodopija, konzul savjetnik u Konzulatu Republike Hrvatske u Livnu, a cvijeće u znak zahvalnosti za prekrasnu večer uručila je predsjednica HKD Napredak Livno, Ines Kaić Pervan.

Budući da se radi o izuzetno veselim ženama kojima je pjesma, kako je navela voditeljica zbora Iris Simonović, sastavni dio života i bića, pjevalo se dugo nakon koncerta, priopćio je HKD Napredak.

/HMS/