Srna: Gabela i Čapljina su dio Hrvatske gdje sam odrastao

DARIJO SRNA, legenda hrvatskog i ukrajinskog nogometa, u emisiji Marija Stanića na Areni dao je izjavu koja je šokirala BiH medije. Govoreći o počecima karijere te nogometnom i životnom sazrijevanju, otkrio je da je za kadete Neretve u rodnom Metkoviću nastupao pod lažnim imenom, odnosno da je klub radio malverzacije kako bi mogao igrati za tu kategoriju.

Srna: U tom dijelu Hrvatske, gdje sam ja odrastao, Gabela, Čapljina…
Slijedila je izjava kojom je izazvao skandal u Bosni i Hercegovini. Srna je ovako dočarao specifičnu sredinu u kojoj je odrastao: “Tamo šta naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao: Gabela, Čapljina, Metković… takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje.”

SportSport.ba o ovoj Srninoj izjavi piše pod naslovom: “Skandalozno! Darijo Srna ‘pomiče granice’ – Ako njega pitate Čapljina i Gabela su u Hrvatskoj!” te dodaje: “Darijo Srna legenda je hrvatske nogometne reprezentacije. Otac mu je Bošnjak, a majka Hrvatica, te ima bosanskohercegovačke korijene. Ipak, baš i ne poznaje zemljopis dviju država iz kojih potječe.

“Zašto ga Stanić, rođen i odrastao u BiH, nije ispravio?”
Nakon toga uslijedio je sramotan istup. Naime, dva hercegovačka mjesta, Čapljinu i Gabelu, svrstao je u Hrvatsku i tako ‘pomaknuo granice’. Zanimljivo za jednog svjetskog čovjeka da ne poznaje zemljopis, niti mjesta gdje je rođen i odrastao.”

Drugi mediji u BiH čude se i voditelju i autoru emisije Mariju Staniću. Točnije, kako on, kao osoba rođena i odrasla u BiH, u kojoj je proveo prvih 20 godina, nije prekinuo ili ispravio Srnu kada je gradove u BiH nazvao dijelom Hrvatske. “Upravo suprotno, nakon Srnine skandalozne izjave je kimao glavom i dodao: ‘Životna škola'”, dodaju.

Index.hr