Što se zna o Saneli Ibrahimović, sestri legendarnog Ibre

Zlatan Ibrahimović je uvijek bio u centru pažnje medija, ali o njegovoj obitelji se malo toga zna. Legendarni Ibra podijelio je mnogo interesantnih detalja o svom životu u svojim memoarima koje je objavio pod nazivom “Adrenalin”.

Ovaj po mnogo čemu jedinstveni nogometaš, koji se nedavno povukao od aktivnog igranja, mnogim podacima iz ovog dijela je iznenadio svijet.

Najviše je odjeknula informacija da je svojoj majci kupio crkvu u Švedskoj za nevjerojatnih 9,24 milijuna eura, sestri apartman u Novalji, ocu stan…

Sve ličnosti iz njegove obitelji koje spomenuo u autobiografiji su manje – više poznate javnosti, ali ostaje veo misterije kada se priča o njegovoj sestri Saneli.

Sanela Ibrahimović je Zlatanova sestra, koju je njegova majka Jurka dobila u braku sa Šefikom Ibrahimovićem. Ona živi u Švedskoj, gdje je i rođena 1979. godine u gradu Malmeu. Sanela i Zlatan su oduvijek imali poseban odnos, pa je Ibrahimović o njoj dosta pisao u svojoj autobiografiji.

poster
Međutim, osim da živi u Švedskoj, o njoj se malo zna. Njen ljubavni život i status nisu poznati javnosti, te je zato mnogi opisuju kao veliku misteriju.

No, dobro je poznato da između njih postoji jaka veza. Oni su uvijek bili tu jedno za drugo kada su proživljavali teške periode u životu, pogotovo dok su bili mlađi.

Naime, dok su odrastali, oni su živjeli u velikoj bijedi i borili su se svakog dana za koru kruha.

Ona danas svoju privatnost dobro čuva od budnog oka javnosti, pa za mnoge predstavlja veliku enigmu, piše magazin Azra.

Večernji.ba