Stručnjaci savjetuju: Ove 4 stvari nikada ne biste trebali držati u novčaniku

Gubitak ili krađa novčanika može biti prilično frustrirajuća situacija, no da biste to lakše podnijeli, stručnjaci savjetuju da neke stvari nikada ne držite u novčaniku.

Računi

Brandon King, osnivač tvrtke Home Security Heroes, navodi da biste trebali prestati držati račune u novčaniku jer upravo putem njih se mogu izvući informacije o transakciji, podaci o bankovnom računu ili navikama kupnje.

“Vješt prevarant može upotrijebiti vaše račune da nazove tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i dobije više informacija o vašem računu”, navodi King.

Lozinke

Ovo je vjerojatno mnogima očigledno i samo po sebi jasno, no i dalje neki drže važne lozinke, PIN-ove kartica ili alarma u novčaniku.

“Nemojte to činiti, nemojte lozinku zapisati ni na papir. Čuvanje popisa vaših lozinki, PIN-ova ili alarmnog koda u novčaniku veliki je rizik za identitet, što lopovu olakšava krađu”, savjetuje King.

Bolja opcija je da koristite upravitelj lozinki jer su takve aplikacije puno sigurnije.

Ključevi

Iako se čini prilično zgodnim držati ključeve u novčaniku, to baš nije sigurna opcija, osobito jer u novčaniku držite i dokumente na kojima je navedena vaša adresa pa lopovi vrlo lako doći do vašeg doma.

“Ako izgubite novačanik, morate onda promijeniti i brave na vratima pa će trošak biti dosta veći”, navodi Wayne Bechtol, viši porezni računovođa.

Kreditne kartice

Ako nosite kreditnu karticu sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. AKo je ostavite kod kuće, lakše ćete paziti na svoju potrošnju.

Osim toga, ako nosite više kartica, novca i dokumenata sa sobom, novčanik može izgledati prilično napuhnuto, a tako postaje privlačna meta lopovima, navodi Bestlife.