Svećenik u Prisoju pozivao vjernike da ne potpišu peticiju

Skupljanje potpisa za peticiju protiv solara na Tušnici je u tijeku. Već smo prikupili znatan dio potpisa, a odaziv je iznad očekivanja.

Svi koji još nisu uhvatili vremena, a žele potpisati to mogu učiniti ovih dana na lokacijama koje smo ranije naveli.

Nažalost moramo spomenuti da je na nedjeljnoj misi don Ante Kutleša – Čulo iskoristio svoju poziciju i više od 20 minuta pozivao vjernike da ne potpišu peticiju.

Sasvim je neprihvatljivo da pojedinci koriste Crkvu i oltar u ove božićne blagdane da bi iznosili svoja političko – gospodarska stajališta i otvoreno pozivali narod da ne potpišu peticiju.

Pa, ako se već tako dobro razumiju u problematiku solara, zašto nisu organizirali na vrijeme javnu tribinu na ovu temu te objasnili narodu koje će benifite i koristi imati od izgradnje solarnih elektrana.

Sveta misa i oltar nisu ni mjesto ni vrijeme za iznošenje takvih stajališta.

Ovom prilikom želimo od svega srca zahvaliti našem župniku don Ivanu Bebeku koji je kao pravi i dostojanstveni predstavnik Crkve i našeg naroda pozvao mještane da glasaju PREMA SVOJOJ SAVJESTI, nikoga nije nagovarao na bilo što.

Tako se treba ponašati župnik, još jednom veliko hvala.

Nemojte nasjedati na “istrošene priče” da će lokalno stanovništvo imati neke značajne koristi od ovih solara.

Zar je pametno trajno devastirati našu prirodu za naša buduću pokoljenja da bi se zaposlilo nekoliko čuvara iz sela!?

Ovakvi pogoni su automatizirani, nema tu značajnih novih radnih mjesta, kompletan profit ide privatnom investitoru, značajan dio onima koji lobiraju za ovakve projekte, vrlo mali dio općini,

a nama u Prisoju – N I Š T A!

Priopćenje je iz PD Prisoje

Tomislavnews.com