Sveučilišni asistent kojeg je supruga uhvatila sa studenticom bit će suspendiran

Nakon što je društvenim mrežama podijeljena snimka nedoličnog ponašanja poznatog asistenta Pravnog fakulteta Nj. J. i studentice, inače kćeri uglednog Banjolučanina, s Univerziteta u Banjoj Luci kažu da bi asistent mogao biti suspendiran, javlja Mondo.

Kako su za Mondo rekli, Univerzitet u Banjoj Luci je upoznat sa slučajem koji se odnosi na nedolično ponašanje višeg asistenta na Pravnom fakultetu Nj. J.

„Nakon što rektor Univerziteta u Banjoj Luci dobije službenu potvrdu o svim činjenicama od strane Pravnog fakulteta, Nj. J. će odmah biti suspendiran s radnog mjesta i udaljen iz nastavnog procesa, te će se protiv njega provesti postupak pred Etičkim komitetom Univerziteta u Banjoj Luci i disciplinskom komisijom“, naveli su iz Univerziteta.

Naglasili su da navodi da je Jović u neprikladne svrhe koristio prostorije ove ustanove nisu točni, te da se sporni slučaj nije dogodio u prostorijama Univerziteta u Banjoj Luci.

„Također, naglašavamo da Univerzitet u Banjoj Luci osuđuje svaki oblik nedoličnog ponašanja zaposlenih, te će preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih“, rekli su u Univerzitetu u Banjoj Luci.

Podsjećamo, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci našao se pod policijskim provjerama nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je bio žrtva fizičkog napada, i to nakon što ga je supruga uhvatila u prevari sa studenticom spomenutog fakulteta.

Iz PU Banjaluka su rekli da im napad nije prijavljen, ali da su pokrenute određene provjere.

Večernji.ba