Tako to radi Livno – Neplaćanje parkinga od sad kažnjivo blokadom kotača

Izbjegavanje plaćanja parkinga u Livnu do sada je bio veliki problem za livanjsko Komunalno poduzeće koje rukovodi naplatom parkinga, prenosi RTV HB.

Novom odlukom Gradskog vijeća Livna naplata parkinga u ovom gradu bi trebala narasti, a vozače koji ne plaćaju parking kažnjavat će se blokiranjem kotača.

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Livno od danas će početi koristiti mehanizam za blokiranja kotača za automobile vozača koji ne budu plaćali parking na lokacijama gdje je to predviđeno.

Direktor komunalnog poduzeća Filip Milić podsjeća da se naplata parkiranja na području Livna obavlja na dva parkirališta s rampama za naplatu te na još dvije lokacije gdje su postavljeni aparati za karte.

Zbog manjka komunalnih redara naplata parkiranja nije bili adekvatna, kazao je Milić, stoga je Gradsko vijeće usvojilo odluku o uvođenju privremene mjere blokiranja kotača za one vozače koji na vidnom mjestu svoga vozila ne budu imali izloženu plaćenu parkirnu kartu.

Cijena parkiranja u Livnu je jedna marka za sat vremena, a naknada za deblokiranje kotača iznosit će 20 maraka.

Prošle godine Javno poduzeće Komunalno od naplate parkinga uprihodilo je oko 125.000 maraka, a nakon uvođenja lisica za automobile očekuje se znatno već iznos.

Večernji.ba