Trojica Hrvata uhićena nakon provale u stan u Essenu

Trojica državljanina Hrvatske uhićena su u Essenu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji zbog provalne krađe. Kako je priopćila policija, trojica osumnjičenih su uhićeni i privedeni u policijsku postaju. Dvojica uhićenih (19 / 29) nemaju stalno prebivalište u Njemačkoj. Na zahtjev državnog odvjetništva u Essenu, osumnjičenici su izvedeni pred suca za prekršaje, prenosi Fenix-magazin.

Policija je u svom priopćenju navela kako su trojica muškaraca provalila u stan u stambenoj zgradi u mjestu Bedingrade (Essen) 13. travnja. Dvojica osumnjičenih odmah su uhićena. Uz korištenje policijskog helikoptera uhićen je i treći osumnjičenik.

Policija je oko 22 sata saznala za tri osobe koje su pokušale provaliti u stan u stambenoj zgradi.

Provalili kroz balkonska vrata

Kada je policija stigla na mjesto događaja, pojedini osumnjičenici već su bili u stanu. Očito su provalili kroz balkonska vrata sa stražnje strane kuće.

Patrole policije su opkolile kuću i promatrale osumnjičene. Kada su napustili stan i prešli ulicu, policajci su iskoristili priliku i uhitili provalnike. Sva trojica su pobjegla u različitim smjerovima.

“19-godišnjak hrvatske nacionalnosti pri pokušaju bijega odbacio je torbu. No, policajci su ga nakon kratkog vremena sustigli i uhitili. Policajci su i drugog osumnjičenika, 29-godišnjeg Hrvata, spriječili u bijegu, te ga vezali”, navela je policija.

Treći osumnjičenik koji je tijekom bijega odbacio ruksak, pobjegao je u smjeru Heukenfelda.

“U potrazi za posljednjim bjeguncem pomogao je i policijski helikopter. Korištenjem profesionalne termovizijske tehnologije pronašao je osobu na Bergheimer Straße koja se skrivala ispod prikolice. Na licu mjesta uhićen 19-godišnjak iz Gelsenkirchena (također Hrvat)”, navela je njemačka policija.

Ukradeni predmeti vraćeni vlasnici

Pripadnici krim odjela su osigurali tragove na mjestu događaja. Policijski istražitelji su pronašli i alate pomoću kojih su počinitelji vjerojatno razvalili balkonska vrata.

Tijekom policijske akcije pojavila se 48-godišnja stanovnica stana u koji je izvršena provala. Ukradena roba pronađena u torbi, ruksaku i kod počinitelja, u obliku nakita i torbica, vraćena je ženi iz Essena.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno