U BiH pronađen skupocjeni Mercedes koji je ukraden umirovljeniku u Zagrebu

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RS (MUP RS) kod Laktaša pronašli su skupocjeni automobil Mercedes koji je ukraden u Zagrebu u veljači.

 

Iz MUP-a RS-a priopćeno je da su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Banja Luka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša, skupocjeno vozilo marke “Mercedes”, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti na više od 200.000 eura, koje je u periodu od 11. do 21. veljače otuđila nepoznata osoba ili više njih na području Zagreba, javlja Dnevni Avaz.

 

Istaknuto je da je zaprimljen zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalasku ovog vozila. Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije Bosne i Hercegovine, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH te da su ga najmanje dvije osobe sakrila na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, općina Laktaši.

Večernji.ba