U Hrvatskoj uhićen vozač iz BiH: U teretnjaku skrivao čak 87 ilegalnih migranata

Policija je od prošlog četvrtka do ponedjeljka u Karlovačkoj županiji provela u šest odvojenih slučajeva istragu nad 11 muškaraca, osumnjičenih za krijumčarenje 117 ilegalnih migranata, izvijestila je u srijedu Policijska uprava karlovačka. Službenici Ravnateljstva policije u Slunju prošli četvrtak su zaustavili i kontrolirali automobil bugarskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Bugarske i zatekli šest stranaca.

Istragom je utvrđeno da su dva dana prije toga nezakonito noću prešli hrvatsku državnu granicu, te da im je pomagao 56-godišnji Bugarin, kao prethodnica u posebnom automobilu kako bi izbjegli nadzor hrvatske policije. Istog dana navečer pogranični policajci iz Cetingrada u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva zaustavili su dva automobila rumunjskih registracija. Jedan automobil je vozio 38-godišnji državljanin Rumunjske i zatečeno je osam stranaca koji su nezakonito prešli granicu Hrvatske, a automobil kojim je upravljao 33-godišnji Rumunj, i u kojemu su zatečena još dvojica Rumunja od 32 i 24 godine, je služio kao prethodnica. U subotu navečer je policija na području Cetingrada zaustavila automobil iz Bosne i Hercegovine kojega je vozio 36-godišnjak iz te države, a u vozilu je bilo pet ilegalnih migranta, od kojih je jedan bio u prtljažniku.

Policija je utvrdila da je 47-godišnji suvozač, također iz BiH nezakonito ušao u zemlju te mu slijedi i prekršajna prijava. U nedjelju je u Slunju u automobilu poljskih registracija kojega je vozio 51-godišnjak iz Kazahstana, policija pronašla četiri ilegalna migranta. U večernjim satima u nedjelju policija je u Karlovcu u automobilu zagrebačkih registracija kojega je vozio 38-godišnjak iz Hrvatske, zatekla šest stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu i protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava.

Prilikom granične kontrole u ponedjeljak navečer policija je pronašla čak 87 ilegalnih migranata u teretnom vozilu s prikolicom. Teretnjakom bosansko-hercegovačkih registracija upravljao je 57-godišnjak iz BiH. Iz PU karlovačke su naveli da je petero migranata “izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom”, a da je ostalima odbijen ulazak u Hrvatsku. Vozač je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega je proslijeđena Državnom odvjetništvu, prenosi Hina.

Bljesak.info