U Istri se prevrnula prikolica s maturantima, ima ozlijeđenih

Desetak je maturanata lakše ozlijeđeno u slijetanju s ceste traktora s prikolicom na kojima su bili maturanti te su neki od njih prevezeni u pulsku Opću bolnicu, potvrdila je u petak istarska policija.

Nesreća se dogodila oko 10.40 sati na cesti Labin – Prtlog kada je traktor s prikolicom na kojoj su se nalazili maturanti koji danas slave Norijadu, na nizbrdici sletio s ceste i prevrnuo se. Portal Istarski.hr neslužbeno doznaje da je razlog prevrtanja otkazivanje kočnica na nizbrdici.

Neslužbeno se doznaje da se radi o skupini maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su nakon proslave posljednjeg dana škole iz Labina tradicionalno krenuli na proslavu u Prtlog.

Prema prvim informacijama nitko nije teško ozlijeđen, ali desetak njih zadobilo je lakše tjelesne ozljede i prevezeno je u pulsku Opću bolnicu. Na terenu su i brojne liječničke ekipe.

Na mjestu nesreće su vatrogasci, policija i desetak vozila Hitne pomoći te roditelji.

U regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, a na mjesto nesreće uputio se i župan Boris Miletić.

Dnevnik.ba