U Livnu postavljena najnovija digitalna oprema za kinoprojekcije

Narodno sveučilište Livno digitaliziralo je i moderniziralo kino dvoranu zajedno s još trinaest gradova u Federaciji BiH putem Javnog poziva koji je raspisala Fondacija za kinematografiju, odnosno Federalno ministarstvo kulture.

Kako su naveli iz Uprave Narodnog sveučilišta, riječ je o kapitalnom projektu čijom realizacijom je u livanjskom kinu postavljen najsuvremeniji kinoprojektor i digitalna oprema za kinoprojekcije.

Realizacija projekta započela je prošle godine i privodi se kraju, dok će Sveučilište s redovnim digitalnim kinoprojekcijama započeti 21. rujna ove godine.

U Upravi Narodnog sveučilišta ističu da su sredstva za nabavu osigurana iz projekta od Fondacije za kinematografiju FBiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, te Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a.

U financiranju projekta sudjelovalo je i Sveučilište s dijelom vlastitih sredstava, dok je Grad Livno osigurao oko 60 tisuća maraka.

Uz navedeno, iz Narodnog sveučilišta napominju da je njihova institucija uz podršku Fondacije za kinematografiju član Udruge “Mreža nezavisnih kino prikazivača” koja će pružiti obuku osoblju, kao i dodatnu edukaciju te provesti potrebne aktivnosti kako bi se najnoviji filmovi domaće produkcije, koji će imati prioritet u prikazivanju, našli na listi za prikazivanje u livanjskom kinu kao i najnoviji filmovi svjetske kinematografske produkcije.

Bljesak.info