Učenici OGŠ ‘Franjo S. Vilhar’ Livno održali godišnji koncert / VIDEO

Učenici i djelatnici livanjske Osnovne glazbene škole “Franjo S. Vilhar” kraj školske godine obilježili su tradicionalnim godišnjim koncertom. Uz djela klasične glazbe na programu su se našle i obrade popularne zabavne i rok glazbe.

Godišnji koncert je prigoda da se i javnosti i roditeljima pokaže što su djeca naučila, koliko su napredovala, ali i da se pohvale nagradama koje su osvojila na dva ovogodišnja natjecanja.

“Ove smo ih godine imali stvarno pregršt” kazao je Mladen Jelović, ravnatelj OGŠ Franjo S. Vilhar Livno pa dodao: “Neki dan je u Istočnom Sarajevu bio Međunarodni susret harmonikaša, 13. Međunarodni susret harmonikaša, gdje je mali Luka Mišković nastupio i evo u svojoj kategoriji je pobjednik kao laureat, osvojio je najviši broj bodova”.

A taj laureat, uz priznanje kako je trema prisutna pred svaki nastup, otkriva i planove za budućnost.

“Četvrti sam razred glazbene škole i planiram na nastavljanje srednje glazbene, ali nisam siguran gdje ću još otići u srednju, pošto u Livnu još nije otvorena”, kaže Luka.

Luki je do srednje ostalo još dvije godine, do tada u Livnu možda i bude otvorena srednja škola, no Ivan i njegov klarinet su na velikim mukama.

“Ove godine završavam osnovnu glazbenu školu, ali bih volio nastaviti dalje, ali nemam gdje nastaviti srednju glazbenu”, pojašnjava Ivan Barnjak.

“Žalosti činjenica kako definitivno nemaju priliku zakoračiti u svijet glazbe, bar ona djeca koja su završila osnovnu glazbenu. Srednje škole nema, šta i kako dalje, evo, ne znam, vidjet ćemo. Uglavnom tu mogućnost nemaju, a uistinu ima veliki broj talentirane djece koja bi na takav način se školovali dalje”, priča Andrea Pavić, majka dvoje učenika u OGŠ Franjo S. Vilhar Livno.

“Pa nema je još uvijek, šta će biti, šta će se odlučiti po pitanju toga vidjet ćemo. Mi radimo svoj posao, nama je sada cilj i bitno je da imamo osnovnu, jak temelj“, dodaje Jelović.

Pet prvih, od kojih jedna specijalna, 6 drugih i jedna treća nagrada sa 25. federalnog natjecanja i laureat na 13. Međunarodnom festivalu harmonike valjda su zaslužili da u Livnu konačno bude dovršena višegodišnja priča o otvaranju srednje glazbene škole.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno