Uganula zglob, došla na Hitnu, ugušila se komadom peciva

Još jedna u nizu priča o neobičnim smrtnim slučajevima stiže iz Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu, bolnice koju mjesecima potresaju brojni skandali. Tamo je početkom mjeseca na hitnom prijemu pacijentkinja koja je stigla zbog uganuća zgloba preminula od gušenja pecivom.

Indexu je vijest dojavio izvor koji ih je informirao o druge dvije sumnjive smrti na hitnom prijemu te bolnice. Ti su se slučajevi dogodili u veljači, u jednom su pokojnika mrtvog u čekaonici pronašli članovi obitelji, a u drugom radnici sanitetskog prevoza.

U novom slučaju za koji doznaje Index pacijentkinja je 2. lipnja stigla na hitni prijem zbog uganuća skočnog zgloba. Nakon što ju je pregledao dežurni kirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba pacijentkinja je, kako tvrdi izvor, ostavljena sama u jednom od boksova za preglede kako bi dočekala završetak obrade i imobilizaciju zgloba.

Čekajući osoblje pacijentkinja se ugušila jedući pecivo, a osoblje ju je pronašlo nakon nekog vremena bez znakova života. Izvor za Index kaže da je osoblje bolnice odmah pristupilo reanimaciji kojom su uspostavljene vitalne funkcije, ali bez znakova moždane aktivnosti.

Pacijentica je tada, prema tvrdnjama, stavljena na intenzivnu njegu, no tjedan dana nakon toga je preminula na odjelu intenzivne.

Uskoro bi se i bolnica trebala očitovati o ovome događaju.