Već 21. dan leže u Crnoj Gori na natjecanju za najljenijeg građanina

Sedmero natjecatelja leže na strunjačama i natječu se za željenu titulu “Najljenijeg građana”, a već su oborili prethodni rekord na natjecanju koje se svake godine održava u turističkom odmaralištu u sjevernoj Crnoj Gori.

Rekord od 117 sati provedenih u ležećem položaju postavljen je na prošlogodišnjem natjecanju u ljetovalištu Brezna. Ovogodišnje natjecanje ušlo je u 21. dan u petak.

– Svi se osjećamo dobro, odlično, nema nikakvih zdravstvenih problema, maze nas, preostaje nam samo da nastavimo ležati, rekla je 38-godišnja Dubravka Aksić, pobjednica 2021. godine.

Natjecanje je pokrenuto prije 12 godina kako bi se ismijao popularni mit da su Crnogorci lijeni, rekao je Radonja Blagojević, organizator natjecanja i vlasnik odmarališta.

Sedmero preostalih natjecatelja od početnih 21 do sad je ležalo više od 460 sati.

Stajanje ili sjedenje smatraju se kršenjem pravila i razlozima za trenutačnu diskvalifikaciju, ali natjecatelji imaju na raspolaganju 10 minuta svakih osam sati da odu na WC. Natjecatelji smiju čitati, koristiti mobitele i prijenosna računala.

Filip Knežević iz sjevernog Mojkovca prvi put se natječe i rekao je da je uvjeren u pobjedu i osvajanje nagrade od 1000 eura.

– Ovdje imamo sve što nam treba, društvo je fantastično, a vrijeme brzo prolazi, rekao je 23-godišnjak.