Veliki udarac za Dinamo, ostali bez igrača do kraja sezone: ‘Ovo je najteže razdoblje mog života i karijere’

Klub iz Maksimira je u objavi na društvenim mrežama podijelio i izjavu Boška Šutala kojemu je cijela situacija posebno teško pala.

Dinamo je pretrpio novi veliki udarac u igračkom kadru. Nakon odlaska dijela stožernih igrača, te ozljeda, novi trener Igor Bišćan morat će potražiti zamjenu za 23-godišnjeg stopera Boška Šutala koji se ozlijedio lani u kolovozu, a sada je stigla vijest da mladi Šutalo neće moći konkurirati za momčad do kraja ove sezone.

Nakon operativnog zahvata, Boško je krenuo u rehabilitaciju i trenažni proces te je i konkurirao za igranje službenih utakmica. Nažalost, zaostala je manja bolnost koju je igrač osjetio i zbog koje nije mogao dati sto posto svojih mogućnosti.

– S obzirom da ne želimo riskirati da zaigra dok nije u potpunosti spreman, klub i igrač dogovorili su “toaletu zgloba” zbog kojeg Boško sigurno neće zaigrati za plave do kraja sezone, ali će nakon navedenog zahvata biti u mogućnosti trenirati u potpunosti bez ikakvih bolova. Klub ovim putem želi istaknuti da je maksimalno uz Boška i da će učiniti sve kako bi bio spreman za početak sljedeće sezone – poručili su iz Dinama.

Klub iz Maksimira je u objavi na društvenim mrežama podijelio i izjavu Boška Šutala kojemu je cijela situacija posebno teško pala.

– Navno da mi nije lako donijeti ovu odluku, ali to radim isključivo iz razloga kako bih se što bolje pripremio za ljetne pripreme te početak nove sezone. Posljednjih sedam mjeseci bilo je najteže razdoblje mog života kao i moje karijere. Od nesretnog događaja na utakmici protiv Šibenika, operacije, dobivene bakterijske infekcije, cjelokupne rehabilitacije sve do ovog trenutka kad znam da neću više moći pomoći momčadi na terenu ove sezone – izjavio je dinamovac.

Zahvalio je i na podršci navijača te kazao kako je odluka stigla nakon kozultacija s medicinskim osobljem.

– Došao sam u klub pun samopouzdanja i motivacije da zajedno napravimo velike stvari i uvjeren sam da ćemo to i ostvariti. Hvala svima na podršci koju mi pružate cijelo ovo vrijeme. Siguran sam da se vidimo uskoro. Uvjeren sam da ću se vratiti spremniji i nikad više motiviraniji za nove izazove i pobjede – zaključio je.

Njegova agonija traje od 20. kolovoza i gostovanja na Šubićevcu. Pri jednom doskoku kod aut-linije Šutalo je krivo stao i slomio nogu, bio je odmah jasno da ga čeka dugačka stanka. Ali, nitko nije ni pomišljao da ga neće biti do kraja sezone, a sad je to realnost. Šutalo se vratio treninzima, bio je i na zimskim pripremama, pričalo se da bi u veljači ili ožujku mogao upisati prve minute nakon povratka, uostalom, nekoliko je puta i sjedio na klupi.

Večernji.ba