VIDEO Objavljene spektakularne snimke stonske obilaznice iz zraka

Hrvatske ceste su objavile snimke drona koje u 2 i pol minute prikazuju kako trenutno izgleda cijeli projekt, od nadvožnjaka, cesta pa sve do Pelješkog mosta

Povodom svečanog otvaranja stonske obilaznice, posljednje faze projekta povezivanja južne Dalmacije, Hrvatske ceste ove su srijede objavile spektakularne snimke iz zraka koje prikazuju kompleksnost cjelokupnog projekta.

Naime, iako je sada već otvorena stonska obilaznica bila najmanja dionica od tek 7,9 kilometra, zbog svoje kompleksnosti datumi otvaranja u nekoliko su se navrata mijenjali.

Naime, ova dionica sastoji se od dva tunela, Supave i Polakovice, koji su dugački po 1.300 metara, a povezani su mostom Ston duljine 485 metara, kao i dva podvožnjaka.

Na svečanom otvorenju prisustvovao je i premijer Andrej Plenković zajedno s više ministara, a njegovo otvaranje značit će značajnu prometnu rasterećenost za vrijeme nadolazeće sezone.

Hrvatske ceste tako su objavile snimke drona koje u 2 i pol minute prikazuju kako trenutno izgleda cijeli projekt, od nadvožnjaka, cesta pa sve do Pelješkog mosta.

Večernji.ba