VIDEO Pogledajte snimku potresa s nadzorne kamere u Žepču, vidi se koliko je udar bio jak

Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (ESMC), epicentar potresa bio je deset kilometara od Zenice.

Potres jakosti 4,7 stupnja po Richterovoj ljestvici pogodio je u subotu navečer središnje dijelove Bosne i Hercegovine, no zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama ili značajnijoj materijalnoj šteti.

Podrhtavanje tla oko 22 sata osjetilo se u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (ESMC), epicentar potresa bio je deset kilometara od Zenice.

poster
Društvenim mrežama šire se snimke trenutka potresa, ali i štete na zgradi u Zenici. Nekoliko videa objavljeno je na Facebook stranici 072info.

Inače, potres se osjetio i u mnogim dijelovima Hrvatske. U manje od 35 minuta više od 1.400 ljudi komentirao je potres na stranicama EMSC-a. Seizmološka služba RH izvijestila je pak kako je potres bio magnitude 5,1 prema Richteru te da je riječ o vrlo jakom potresu.

‘Sve se treslo dosta jako 20-ak sekundi’, ‘Jak, kad mi nije čaša na pod pala’, ‘Bio sam na ulici, nevjerojatno kako je bilo, nikad nešto slično nisam doživio… Par sekundi…’, ’30 sekundi treska i huke, cijela zgrada je izašla’, ‘Strašan osjećaj, jako se osjetilo na četvrtom katu zgrade’, ‘Travnik, nikad jače zatreslo, trajao 10-ak, 15 sekundi’, samo su neki od brojnih komentara na EMSC-u.

– U Osijeku sam osjetila kako mi se fotelja ljulja, inače stanujemo na prvom katu kuće – rekla nam je jedna Osječanka.

Prije ovog potresa, dogodio se i jedan blaži nešto iza 18 sati kod Banja Luke. Taj potres bio je jačine 3,0 prema Richteru, a epicentar mu je bio sedam kilometara jugozapadno od Banje Luke.

Večernji.ba