VIDEO Prozvao tajkune na misi: Što će ti tri stana u Makarskoj? Naš narod ovdje treba spašavati

Fra Valentin Vukoja u nedjelju je na svetoj misi u Širokom Brijegu prozvao hercegovačke tajkune za gomilanje bogatstva, a njegova propovijed odjeknula je i na društvenim mrežama.

– Ne bih htio dug, ali bit ću direktan. Nemoj ljubiti novac. Nije važno kolika ti je zarada, vi koji možete i koji imate, evanđelje vam dira u pare, ne ja. Učinite sve… Pogledajte četveročlanu obitelj, otac, majka i dvoje djece. Da pojedu za ručak po sendvič od tri marke, za večeru isto toliko. Jesu li to 24 marke puta 30 dana!? Da pojedu samo po dva sendviča dnevno, je li to 720 maraka?! Gdje je doručak? Gdje je škola? Gdje su sprovod, vjenčanje, drva, struja, telefon… – započeo je fra Vukoja.

– Imaš dva puta: da siđeš u prošlost ili da odeš u povijest… Nije se dugo patio, to je sve najljepše što mogu reći o tebi kad umreš, a mogao si spasiti svoj narod. Što će ti tri stana u Makarskoj, što će ti kuće po Zagrebu?! Naš narod ovdje treba spašavati, a mi se bojimo to reći. Evanđelje, koje ne dira u tvoje novce, nema veze s tobom iako se ovdje pričešćuješ. Mi smo dužni spasiti svoj puk, svi koji možemo – poručio je Vukoja.

Cijelu propovijed pogledajte ovdje:

24 sata