VIDEO Ruski vojnici počeli se povlačiti, ono što su napravili njihovi suborci zgrozilo je sve

Na snimci koja je objavljena na Twitteru vidljivi su vojnici kako pucaju u zrak kao potencijalno upozorenje, prije nego što počeli pucati u vojnike koji su se počeli povlačiti

Na komunikacijskim kanalima objavljena je snimka s drona koja navodno pokazuje tri ruska vojnika kako pucaju na najmanje sedam svojih suboraca nakon što su se počeli povlačiti sa svojih pozicija. Snimku je na Telegramu objavila ukrajinska organizacija Ishi Svoikh koja uz potporu ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova objavljuje informacije o ruskim vojnicima kako bi ih njihova rodbina mogla pronaći.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN potvrdila je autentičnost snimke, a kazali su kako se radi o ”barijernim trupama”, vojnicima koji su navodno zaduženi za zaustavljanje svih svojih suboraca koje požele pobjeći od borbe, pa čak i ako to znači upotrebljavanje sile.

Na snimci koja je objavljena na Twitteru vidljivi su vojnici kako pucaju u zrak kao potencijalno upozorenje, prije nego što počeli pucati u vojnike koji su se počeli povlačiti, prenosi Newsweek. I dalje nije jasno jesu li ti vojnici poginuli ili su ozlijeđeni, no stručnjak za rusku politiku Jason Jay Smart navodi kako se radi o ”dugoj tradiciji ruske vojske, a česta je i tijekom ovog rata”.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA DRONA:

– Ovaj incident, u kojem se vidi manjak zabrinutosti ili interes za ljudski život, zapravo pokazuje kako ruska vojska razmišlja i ponaša se – objasnio je stručnjak.

Večernji.ba