VIDEO / U Bugarskoj pronađeno 18 mrtvih migranata u kamionu, među njima i dijete

Najmanje 18 osoba pronađeno je mrtvo u napuštenom kamionu nedaleko od glavnog grada Bugarske, potvrdila je bugarska policija u petak. Među 18 osoba koje su pronađene bilo je i jedno dijete.

Naime, migranti su se nalazili u skrivenom odjeljku unutar kamiona koji je prevozio drva, izvijestilo je bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući kako je kamion pronađen nedaleko od sela Lokorsko.

Pogledajte VIDEO

Ostala 34 migranta, među kojima je i petero djece, prevezeno je u bolnicu u Sofiji. Neki se nalaze u kritičnom stanju, no izvan su životne opasnosti, javlja Reuters.

– U kamionu je nedostajalo kisika. Bilo im je hladno, bili su mokri te nisu jeli nekoliko dana ranije – kazao je to ministar zdravstva Asen Medzihiev.

Policija je trenutno u potrazi za vozačem kamiona koji je trenutno u bijegu.

Bugarska je inače dijelom rute kojom se migranti s Bliskog istoka te Afganistana koriste kako bi ušli unutar Europske unije. Većina njih ne ostaje u toj zemlji, već im je cilj stići do zapadnih zemalja.

Jedno od najsmrtonosnijih slučajeva migranata dogodilo se 2015. kada su tri bugarska vozača kamiona uhićena su i kasnije optužena za smrt 71 migranta pronađenog mrtvog pored austrijske autoceste.Večernji.bahttps://relax-portal.info/zracna-luka-frankfurt-traze-se-sezonski-radnici/