VIDEO / U Livnu održan koncert jedanaestogodišnjeg maestra

U sklopu Livanjskog kulturnog ljeta, u prostorijama Osnovne glazbene škole Franjo S. Vilhar, pod organizacijom Turističke zajednice Grada Livna, u petak, 28. sprnja održan je koncert klasične glazbe Josipa Nikole Garića.

Posebnost ovog događaja krije se u tomu što smo imali priliku upoznati i uživati u melodijama mladog, ali velikog maestra, Josipa Nikole Garića koji ima tek 11 godina.

 

Koncert je nosio ime Strastvene melodije, što uistinu i jesu bile, Josip Nikola je svojom predanošću i maestralnim izvedbama bogatog programa oduševio brojne posjetitelje.

Za portal Jabuka.tv Josip Nikola istaknuo je da je u Zürichu započeo svoju glazbenu karijeru.

Program koncerta bio je zaista bogat, a započeo je s Ludwigom van Beethovenom i njegovim Grande Sonate Pathetique, Grave – Allegro, Adagio cantabile i Rondo Allegro.

 

Josip Nikola nam je zatim priredio djela Uspavanka i Pjesma bez riječi velike hrvatske umjetnice Dore Pejačević.

Ostatak koncerta uživali smo u notama ruskog skladatelja Dmitrija Schostakovischa, točnije njegovim plesovima Allegretto i Andantino, a za sam kraj na red je došao poljski skladatelj iz doba romantizma – Frédéric Chopin. Imali smo priliku čuti Walzer in e-Moll i Polonaise in A-Dur “Military” u izvedbi našeg Josipa Nikole.

 

Mladić iz Švicarske, livanjskih korijena, koji je već osvojio brojne nagrade na mnogim glazbenim natjecanjima definitivno obećava svijetu sjajnu budućnost i veliku karijeru.

(www.jabuka.tv)