VIDEO / U Zagreb stiglo 14-godišnje čudo od nogometa, možda i najveći svjetski talent svojega godišta

Spletom okolnosti iz Rio de Janeira je u Zagreb dospio najveći talent Južne Amerike, tek 14-godišnji nogometni wunderkind Rafael Gomes Cirino, piše u nedjelju Večernji list.

Nezasluženo je ispod radara prošao jedan vrlo zanimljiv, intrigantan, pa i senzacionalan posao koji je Dinamo odradio u prijelaznom roku. Naime, u Dinamovim pionirima od ovoga proljeća zaigrat će jedan od najvećih, možda i najveći svjetski talent svojega godišta, 14-godišnji Brazilac Rafael Gomes Cirino ili skraćeno – Belinho.

YouTube je preplavljen njegovim spektakularnim majstorstvima u dresu njegova donedavnoga kluba Vasca da Game, a u njima će uskoro moći uživati i zagrebačka publika. Belinho je jedna sasvim drugačija nogometna dimenzija.

No kako je jedan tako darovit dječak uopće završio u Dinamu? Ispalo je to tako spletom nesretnih, tragičnih okolnosti, zbog koji je njegov otac poželio napustiti Rio de Janeiro i otvoriti novo životno poglavlje na drugom kraju svijeta.

U tome mu je pomogao najviše rangirani hrvatski nogometni menadžer Andy Bara, vlasnik agencije Niagara Sport Company, te njegov brat Denny Bara.

Podsjetimo, sličnu priču kao Belinho imao je svojedobno i Eduardo da Silva, koji se s 15 godina preselio iz Rija u Zagreb, piše novinar Večernjeg lista Tomislav Dasović.

Dnevnik.ba

https://relax-portal.info/zracna-luka-frankfurt-traze-se-sezonski-radnici/