Više desetaka tisuća ljudi slilo se u Podmilačje, nadbiskup Vukšić predslavio misu uočnicu

Svetište Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju jedno je od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u Bosni i Hercegovini

U petak, 23. lipnja, započela je proslava nebeskog zaštitnika svetišta i župe u Podmilačju Sv. Ivana Krstitelja. Uočnicu, misu za bolesnike, predslavio je na vanjskom oltaru vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić.

Svečanost je započela iznošenjem kipa Sv. Ive s procesijom. Potom je tradicionalno euharistiju za bolesnike predslavio vrhbosanski nadbiskup, uz koncelebraciju 30-ak svećenika među kojima je bio i provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, piše Nedjelja.ba.

Upravitelj svetišta i župnik u Podmilačju fra Filip Karadža na početku je pozdravio nazočne vjernike, pristigle hodočasnike te predstavnike civilnih vlasti različitih razina istaknuvši kako je do svi onih koji hodočaste Sv. Ivi dopro svečev glas i doveo ih u “svetu dolinu koja nas svojom ljepotom poziva da pored prirodne ekologije njegujemo i ekologiju čovjeka, da se podlože volji Božjoj i promijene svoj život”. “Sv. Ivo nas opominje da ne budemo fanatični voluntaristi nego racionalni i inteligentni slušatelji Božje riječi (…) te da Bogu damo poput Ivana svoje srce i mjesta u našem životu”, rekao je fra Filip napominjući “da samo tako slijedimo Ivana koji priprema sebe i sve vjernike za susret s nadolazećim isusom i Svjetlom pred kojim nestaju sve đavolske zamke i laži”.

Večernji.ba